Редагувати
Забезпечення спецодягом та спецхарчуванням на підприємстві

Спецодяг є невід'ємною складовою в багатьох галузях діяльності. Він дозволяє швидко впізнавати працівників підприємства або компанії, що полегшує взаємодію співробітників і клієнтів.

Чи багато ви знаєте організацій, де люди забезпечі спецодягом? І які вам одразу приходять на думку?

Одразу, мабуть, згадалися мед. працівники — у своїх гарних білих халатах, потім звісно представники поліції та відважні пожежники... А чи звертали ви увагу на спецодяг працівникиків сфери ЖКГ?

КАТП-1628 з впевненістю може сказати, що забезпечує працівників засобами індивідуального захисту, а також фірмовим спецодягом, адже у нашій країні турбота про захист працівників від несприятливих факторів на робочих місцях законодавчо покладена на роботодавців. Керівництво підприємства слідкує, щоб були створені безпечні та нешкідливі умови праці.

Відповідно до чинного законодавства з охорони праці , наші працівники, які задіяні на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, пов'язаних із забрудненням, або таких, що здійснюються у несприятливих метеорологічних умовах, безоплатно забезпечуються спеціальним одягом, спеціальним взуттям, іншими засобами індивідуального захисту та спецхарчуванням.

Найчастіше спецодяг для працівників КАТП-1628 представлений у вигляді комплекту, що складається з комбінезона (рідше брюк) і куртки темно-синього кольору в поєднанні з помаранчевим, які найкращим чином гармоніюють з логотипом та символікою нашого підприємства. Також обов'язково в одязі використовуються світловідбиваючі вставки для безпеки на дорозі. Це створює стійку асоціацію, що позитивно позначається на впізнаваності співробітників та іміджу в цілому. Крім одягу, важливо, щоб і взуття відповідало всім вимогам захисту та комфорту.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 7 Закону України "Про охорону праці" наші працівники, зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці, безплатно забезпечуються молоком, за умови, якщо концентрація хімічних речовин на відповідних робочих місцях перевищує гранично допустиму концентрацію, що має бути підтверджено результатами атестації їхніх робочих місць.

Примітно, що "молочна" постанова, прийнята ще в Радянському Союзі, до сих пір діє. Але рішення, чи давати молоко співробітникам, приймає сам роботодавець. З одного боку – це витрати, а з іншого – керівництво КАТП-1628 хоче зберегти свій трудовий потенціал і щоб наші працівники були здорові і не мали професійних захворювань – це абсолютно вірний шлях для збереження здоров'я наших співробітників.