Редагувати
Розʼяснення щодо поводження з великогабаритними відходами

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ❗️❗️❗️

У відповідь на одні з найпоширеніших звернень, щодо великогабаритних відходів та їх вивезення, вкотре роз’яснюємо для кращого розуміння питання.

Великогабаритні відходи (ВГВ) входять до складу твердих побутових відходів, їх розміри перевищують 50 х 50 х 50 см, та не розміщуються у звичайних контейнерах об’ємом 1,1 м3, а складуються в окремі контейнери-бункери. ВГВ вивозиться ОКРЕМО не рідше одного разу на тиждень по мірі накопичення.

До складу ВГВ відносяться такі відходи, як старі меблі, матраци, килими, деяка побутова техніка, валізи, зняті при ремонтах квартир старі двері, вікна, лінолеум, унітази, інша сантехніка тощо. Послуга з вивезення ВГВ є складовою комунальної послуги з вивезення побутових відходів КАТП 1628.

При виявлені накопичених великогабаритних відходів на вашій прибудинковій території, повідомляйте наше підприємство, доступними засобами комунікації (телефон, фейсбук, телеграм канал) і  буде сформовано заявку й сплановано їх вивезення.

Якщо плануєте чи вже викинули значну кількість ВГВ, також просимо відразу інформувати, сплануємо їх вивезення, та уникнемо скарг та нарікань з боку ваших сусідів, й ваше сміття не буде предметом для обговорення в соціальних мережах.

Наголошуємо❗️❗️❗️Будівельні відходи та відпрацьовані автомобільні шини не відносяться до складу побутових відходів (ВГВ)!

Вивезення відходів будівельно-ремонтних робіт (будівельні відходи), які утворюються під час провадження таких видів діяльності, як будівництво нових будівель та споруд, їх реконструкція, капітальний ремонт, остаточне знесення будівлі чи споруди, з приватних домоволодінь чи квартир багатоповерхівок здійснюється мешканцями самостійно з придбними талонами на сміттєзвалище або сожна додатково замовити цю послугу у нас.

Відпрацьовані автомобільні шини не розміщуються на спеціалізованих полігонах побутових відходів, а потребують окремого поводження, вивезення та утилізації.

Дякуємо за розуміння та співпрацю!