Редагувати
КУДИ ДІВАЄТЬСЯ ВТОРСИРОВИНА ❓❗️

Ви часто кажете: ми сортуємо вторсировину до контейнерів  - що далі? Також є поширені міфи про те, що переробка в Україні відсутня, що нічого зробити не можна...

ПОЯСНЮЄМО❗️❗️❗️
  Ми приймаємо пластик, папір та скло. Ми не співпрацюємо із заводами напряму, а передаємо зібрану вторсировину великим заготівельникам. Цьому є декілька причин:
  Заводам цікаві об’єми від десятків тонн, а наш склад не дозволяє накопичити таку кількість вторсировини кожного виду. Особливо, якщо говорити про пластики - вони об’ємні, але легкі. Один біг-бег з пляшками - це максимум 30 кг.
  Другий пункт - логістика. Заводи розташовані часто в інших регіонах України. Для того, щоб вони приїжджали до нас, потрібні, знову ж таки, об’єми. 
  Наш вихід - це великі заготівельники, які є посередниками на ринку заготівлі вторсировини. 
  Ринок України дуже нестабільний і мінливий, постійно потрібно шукати кращі рішення, перевіряти підрядників на доброчесність, тому часом заготівельники, яким ми передаємо вторсировину, змінюються. Також має значення, чи веземо ми самостійно вторсировину, чи можемо накопичити той об’єм, який буде цікавий заготівельнику для того, щоб він приїхав до нас.
  Парадокс ситуації полягає в тому, що в Україні є близько 100 (ймовірно, що більше) заводів з переробки вторинних ресурсів з упаковки, які завантажені українською вторсировиною менше ніж наполовину, і тому вони закуповують чисту сортовану вторсировину за кордоном. Разом з цим у нас, за різними оцінками, від 35 до 40 тисяч звалищ і полігонів, менше 10% з них - легальні, все інше - це просто несанкціоновані гори сміття біля населених пунктів 

  Наша основна мета - поєднати ці два світи, створити інфраструктуру, яка дозволить контролювати рух пластиків та іншої цінної вторсировини виключно на переробку і зупинить несанкціонований і безглуздий рух відходів на звалища.
  Наступними постами розкажемо детальніше про те, які є заводи з переробки в Україні та куди заготівельники передають вторинну сировину.