Редагувати
Коментар до інциденту на міському звалищі

Адміністрація Полтавського КАТП-1628 хоче надати коментар з приводу інциденту, що стався на Полтавському міському звалищі ТПВ 9 квітня 2023р. та набув розголосу в ЗМІ.

9 квітня 2023 року близько 17:00 Володимир Візир - керівник та водій транспортної компанії "Вантажне таксі Зебра" - більш, ніж на годину заблокував в'їзд до Полтавського міського звалища автомобілем своєї компанії. Після цього вчинив самовільне вивантаження відходів.

Для більш об'єктивного розуміння даної ситуації мешканцями Полтавської громади роз'яснюємо, що прийом відходів на міське звалище ТПВ здійснюється відповідно до правил, затверджених адміністрацією КАТП-1628, де чітко прописано, що автотранспорт сторонніх підприємств має право в'їзду на територію міського звалища лише у разі відповідності фактичного об'єму відходів до документально заявленого, а також після оцінювання приймальником складу відходів. Тому, без сумніву, співробітник КАТП-1628, який не пропустив автотранспортний засіб "Вантажного таксі Зебра" діяв в межах своїх посадових обов'язків та відповідно до правил прийому відходів на міське звалище ТПВ.

Звертаємо увагу читачів також на те, що працівники славнозвісної компанії систематично порушують правила вивантаження відходів на міському звалищі, на зауваження не реагують, а їхній керівник Володимир Візир створює конфліктні ситуації, блокує роботу звалища, демонструючи при цьому посвідчення помічника депутата.

Як приклад, подібний випадок стався у вересні минулого року, внаслідок чого робота по вивозу ТПВ з міста Полтава була припинена на кілька годин.

В свою чергу, зважаючи на критичність конфлікту, задля недопущення подібних ситуацій в майбутньому, КАТП-1628 направило листи-звернення про скоєння адміністративного правопорушення автотранспортною компанією "Вантажне таксі Зебра" до Першого заступника міського голови, Державної екологічної інспекції Центрального округу та Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста для вжиття необхідних заходів. Також направлено заяву про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронних органів.

Зауважимо також, що "Вантажне таксі Зебра" має ненайкращу репутацію в місті через недбале ставлення до екології. Підтвердженням тому є зафіксовані факти вивантаження відходів в лісосмугах неподалік від міського звалища. Неодноразово було помічено як будівельні відходи, меблі та ін. викидалися працівниками "Зебри" у міські контейнери для великогабаритного  сміття, що призначені для користування мешканцями міської громади.

Фото та відео додаємо.

https://youtu.be/ks5oM3ufuww

https://youtu.be/vHIQAioic-8

https://youtube.com/shorts/p3bpKdXUBHA?feature=share